Factors de Risc de Pseudoartrosi en Pacients amb Fractures de Coll Femoral Intra-capsulars amb Tres Caragols *Canulados Posicionats en Configuració Triangular o Triangular Invertida.

Factors de Risc de Pseudoartrosi en Pacients amb Fractures de Coll Femoral Intra-capsulars amb Tres Cargols Canulats Posicionats en Configuració Triangular o Triangular Invertida.

Factors de Risc de Pseudoartrosi https://sdtrauma.com/ca/

Les fractures de coll femoral estan associades a una alta taxa de pseudoartrosi. En aquest estudi s’avaluen els factors de risc que influeixen en la progressió a pseudoartrosi en pacients tractats amb cargols canulats paral·lels posicionats en configuració triangular (un proximal + dos distal) o de triangle invertit (dos proximals + un distal).

D’un total de 202 pacients tractats entre Gener 2000 i Juliol 2009, 44 pacients van progressar a pseudoartrosi (22%). No va haver-hi diferència respecte a l’edat, localització de fractura, angle de fractura i densitat òssia. Si va haver-hi diferència en la mena de fractura, la configuració de la fixació, la qualitat de la reducció i la punta del cargol.

En conclusió, la configuració triangular, les fractures desplaçades i la reducció inadequada són factors de risc a pseudoartrosi en fractures de coll femoral intra-capsulars tractades amb múltiples cargols.

Podeu accedir a l’article complet a continuació:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.